Clujul va avea o sală polivalentă high-tech

Data publicării:
sala polivalenta 1

Sala polivalentă din Cluj-Napoca va avea o capacitate de 7.000 de locuri. Printr-o gradenă retractabilă însă, aici vor încăpea până la 10.000 de spectatori.

"Clujul va avea cea mai mare şi modernă sală polivalentă din România. Va avea un cub video exact ca marile săli de competiţie sportivă sau de spectacole", a precizat primarul Emil Boc.

Unică în România, faţada translucidă va fi punctul de atracţie al construcţiei de 20 de milioane de euro. Realizată din trei straturi de policarbonat, aceasta va reflecta atât lumina interioră, cât şi cea exterioară.

"În momentul în care vor fi evenimente aici şi sala va fi luminată din interior. Lumina va trece prin transluciditatea faţadelor şi toată sala va deveni un obiect la scara oraşului, care celebrează un eveniment", a explicat arhitectul Şerban Ţigănaş.

Sala va fi dotată şi cu un sistem electronic de numărare a spectatorilor. "Instalaţiile sălii reacţionează la numărul de spectatori, respectiv ventilaţia, schimburile de aer. Sistemul de management al instalaţiilor numără de fapt publicul şi e o formulă de a te adapta", a mai precizat acesta.

"Funcţională în toţi parametrii credem, după toate testele de climatizare, de sonorizare, de curent, de tot ce înseamnă securitate, incendiu, credem că la începutul - jumătatea lunii octombrie, ea va fi dată publicului", a afirmat Ovidiu Cristea, reprezentant al firmei constructoare.

Sala polivalentă va fi inaugurată în 31 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri