Concurs de echitaţie la Cluj

Data publicării:
ECHITATIE-1

Competiția, singura de acest fel din Transilvania s-a desfășurat timp de trei zile în localitatea Sălicea, la 20 de kilometri de Cluj

"Toate probele din acest concurs au fost de sărituri peste obstacole de la înălțimi de peste 90 de cm şi până la 1,40. Am avut între 4 şi 6 probe pe zi", a precizat Alin Cătinaș, organizator.

Prestaţia campionului en-titre a fost cel mai aşteptat moment al zilei. Sutele de spectatori au putut să o vadă şi pe iapa acestuia, Viena, cel mai scump cal înscris în competiţie, care valorează aproape 100.000 de euro.

"E destul de dificil e un sport costisitor si depinzi foarte mult de calul pe care il ai daca nu ai un cal de valoare si stim ce inseamna valoarea inseamna si financiar e destul de complicat si greu si ca in orice sport trebuie sa faci si sacrificii", Ionuț Ursache campion en-titre.

Şi unul dintre campionii Ungariei, participant la concurs, recunoaşte că e un efort foarte mare să participi la astfel de competiţii. Numai îngrijirea cailor săi ajunge să îl coste 1.000 de euro lunar.

"E un sport extraordinar de costisitor. Din păcate, după cum se vede, nu luăm cu noi în competiții rachete de tenis ci cai. Avem nevoie de o mulțime de accesorii, plătim transportul, este extrem de costisitor. Acum am niște tineri pe care îi cresc și sper ca în 2-3 ani să pot participa la competiții mari", a declarat Szabo Gabor, multiplu campion al Ungariei.

Cupa Napoca Sport Horse este singura competiţie de sărituri peste obstacole din Transilvania şi a doua ca mărime din ţară, după Cupa României la Echitaţie, organizată în capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri