Consumul de alcool, greu de sancţionat

Data publicării:
120214 consum alcool

  

Consumul de alcool la volan ar putea fi interzis cu desăvârşire. Amendamentele aduse la Codul Rutier presupun reducerea pragului nivelului alcoolemiei de la care fapta este considerata infractiune, de la 0,8 g/l in prezent, la 0,5 g/l alcool pur in sange. Şoferii susţin această scădere, chiar dacă comisiile Senatului au votat împotriva amendamentului.

„Este foarte bine mai ales că toate accidentele se întâmplă din cauza alcoolului în ziua de azi deci cred că e o idee foarte foarte bună", a declarat un şofer.

„O să fie probleme cu medicamentele, poate o ciocolată cu rom sau alte cele deci normal n-ar trebui să fie nicio problemă. (Reporter: Tu susţii o limită mai mare sau una mai mică ?) O limită mică, mică", a adăugat un alt conducător auto.

O scădere a pragului de la 0,8 g/l alcool pur în sânge în prezent, la 0,5 g/l alcool pur în sânge pare îndreptăţită, cel puţin la Cluj-Napoca. Mai mult de jumătate dintre şoferii sancţionaţi pentru consumul de alcool s-au ales cu dosar penal.

„Din cei aproape 500 de conducători auto depistaţi în trafic aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice 288 dintre ei au avut o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Împotriva acestora s-a luat măsura întocmirii dosarului penal", a declarat insp. Sorin Precup, purător de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj

În prezent, şoferii descoperiţi cu o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge riscă închisoare de la unu la cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri