Controale în farmacii

Data publicării:
FARMACIE

Farmaciştii nu împărtăşesc însă punctul de vedere al ministerului şi spun că nu intră în atribuţia acestuia un astfel de control.

"Intră numai ca şi prevedere contractuală între farmacia care eliberează medicamente compensate şi Casa de Asigurări de Sănătate, prin care farmacia se angajează să aducă medicamente în funcţie de nevoile pacienţilor. Problema nu este atât de simplă, pentru că există medicamente la care pacienţii au de plată chiar la reţetele 100%, chiar şi la cel mai ieftin produs, pentru că acest calcul este destul de complicat şi există multe medicamente la care, chiar dacă noi am vrea, nu putem să-l dăm 100%, pentru că aşa se compensează medicamentul", a declarat Speranţa Iacob, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Cluj.

"Sunt îndreptăţite controalele. Ei vor să-şi vândă medicamentele mai scumpe şi de generaţie nouă", a afirmat o clujeancă.

"Chiar acum am reţeta la mine, e cu gratuitate. Nu am probleme, nu pot să acuz", a spus un clujean.

Verificările vor demara chiar din această săptămână. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune că farmaciile care nu respectă legislaţia şi regulamentele în vigoare, vor fi sancţionate administrativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri