Sari la conținut

Cortul, singura variantă de cazare în Bonţida. Organizatorii Electric Castle au amenajat o zonă de camping pentru 10.000 de oameni

De pe urma exodului anunţat de organizatori profită toată lumea din Bonţida. Silvia Mora, de exemplu, a început în urmă cu doi ani să construiască un cămin pentru bătrâni. N-a avut bani să termine lucrările, iar acum s-a gândit să închirieze cele şase camere amenajate tinerilor care vin la Festivalul Electric Castle. Toate cele 20 de locuri de cazare oferite de ea au fost deja epuizate.

"Îi foarte mare cererea, noi nu suntem pregătiţi pentru aşa cerere, dar am fost foarte presaţi şi ne-am gândit că până terminăm, ne ajută şi la proiectul nostru. Muncim zi şi noapte acum, înainte de festival, ca să asigurăm condiţii, să fie lumea foarte mulţumită", spune femeia.

În comuna Bonţida, locurile de cazare la săteni costă între 15 şi 20 de lei de persoană pe noapte.

"Nu mai este loc de cazare de vreo săptămână, două. Foarte multă lume cazează şi îi primeşte, dacă are o cameră, îi binevenit", a afirmat Nicolae Gruz, viceprimarul localităţii.

"Sunt care au lăsat bani de anul trecut", a spus un localnic.

Sătenii care nu mai au camere libere, le pun la dispoziţie vizitatorilor curţile, unde-şi pot instala corturi. Evident, tot pe bani: 30 de lei pentru cele patru zile de festival.

"Îi primim, da' cum, că avem în curte loc. (Câte corturi vă încap în curte?) Vreo 4-5, cred", a estimat un localnic.

Tot la corturi s-au gândit şi organizatorii. Ei au amenajat o zonă de camping, unde se pot caza circa 10.000 de oameni. Preţul unui bilet este de 59 de lei pentru toate cele patru zile de festival.

"Pe suprafaţa campingului vor găsi toate facilitățile de care au nevoie: dușuri, toalete, zona va fi securizată, luminată. Noi chiar îi încurajăm să stea la camping, pentru că face parte din experiența de festival", a spus Andi Varna, PR manager al Electric Castle.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Electric Castle va începe joi.

Aproximativ 150 de artişti vor urca pe cele 6 scene de la Castelul Banffy din Bonţida. Capete de afiş sunt The Prodigy, Fatboy Slim şi Parov Stelar. Anul trecut, la festival au venit aproximativ 80.000 de oameni.

Pe aceeași temă