Criza deșeurilor scumpește facturile la salubritate

Data publicării:
RAMPA DESEURI-1

De la 1 august, tariful, care acum este de 6,25 de lei de persoană pe lună, va crește cu cel puțin 5%, după ce firmele de salubritate sunt nevoite să transporte deșeurile la groapa de gunoi din Alba Iulia, respectiv Oradea, din 15 iulie.

Rampa din județul Bihor are un tarif de 67 de lei pe tonă, de aproape trei ori mai mare decât cea de la Alba Iulia. Va fi însă a doua scumpire de anul acesta, după ce companiile de salubritate au mărit tariful și în luna ianuarie, cu 42 de bani de persoană.

"Timp de trei luni consecutive, trebuie să demonstrezi că există o majorare de preţ de 5%, în consecință nu am intrat în Consiliul Local și comisia de prețuri până nu se demonstrează că timp de trei luni au o majorare mai mare de 5% la prețuri. E mult mai mare de 5% evident, dar acum la limita celor trei luni, 15 iulie, vom veni în Consiliul Local cu propunerile pe care le vor prezenta operatorii. Evident, în primul rând va fi un cost suplimentar legat de transport, legat de depozitare, vom vedea cum arată contractul cu cei de la Oradea", a precizat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri