Sari la conținut
News Alert

Crosul Divelor, la Cluj-Napoca

Parcul Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca a devenit neîncăpător pentru cele 400 de concurente, care au vrut să-şi încerce norocul la cros şi să sprijine copiii cu insuficienţă renală. Cea mai grea probă a fost cea de 5 km, pe care însă câştigătoarea, o tânără de 25 de ani, medic stomatolog, a terminat-o în doar 20 de minute şi 5 secunde.

"Fac antrenamente în fiecare zi. În unele zile alerg până la 30 de km, alteori 5, în viteză, depinde", a precizat tânăra.

Cele mai multe concurente s-au înscris la proba de 2 km.

"O să particip de fiecare dată când am ocazia. Anul trecut tot locul 2 l-am luat şi anul acesta la fel, la anul poate locul întâi", a afirmat o participantă.

În timp ce doamnele şi domnişoarele alergau, domnii au fost, de pe margine, cei mai înfocaţi susţinători.

"Am venit să susțin soția, nașa și alte prietene, e foarte bine, interesant, mi se pare un eveniment reușit", a spus unul dintre ei.

"Anul acesta, susţinem copiii cu insuficienţă renală şi care au nevoie de dializă. Din taxa de înscriere vor fi donaţi 20%, dar noi, de fiecare dată, am suplimentat", a precizat Horaţiu Morar, unul dintre organizatorii evenimentului.

Banii vor ajunge la Asociația pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", organizaţie care are în grijă 100 de copii și tineri cu transplant renal sau dependenți de dializă.