Sari la conținut

Curg contestaţiile la Fisc. Peste 4.000 de persoane din Alba au reclamat deja înştiinţările de plată primite

Situaţia multor contribuabili care s-au trezit peste noapte datori la Fisc este încă neclară. Executivul a aprobat ordonanţa prin care a anulat plata contribuţiilor de sănătate pentru alocaţiile copiilor, dar şi pentru alte categorii de persoane, precum femeile însărcinate şi lăuzele, tinerii de până în 26 de ani care au crescut în centre de plasament şi persoanele cu handicap care primesc indemnizaţii de la stat, însă cei care nu sunt cuprinşi în prevederea legislativă sunt în continuare buni de plată.

"E uşor ca să aduci din 2012 bani în 2015 să i cheltui...e foarte uşor epntru guvernanţi să facă treaba asta", a spus un contribuabil.

"Am de plată 468 lei pentru anul 2012, dar nu ştiu pentru ce, nu eram angajat...", a spus un altul.

"Până la sfârşitul zile de 22 ianuarie s au primit la Administraţia Finanţelor Publice Alba un număr de 4250 de contestaţii. Aşteptăm să se încheie procesul depunerii contestaţiilor, care conform legii, se limitează la termenul de 30 de zile de la primirea deciziei", a afirmat Iulia Mireştean, purtător de cuvânt al AJFP Alba.

Înştiinţările de plată au fost distribuite prin poştă locuitorilor din judeţul Alba în prima jumătate a acestei luni. Aşadar, contestaţiile mai pot fi depuse până la mijlocul lunii februarie.