Sari la conținut

Despre modă, la TIFF

Creaţiile de gală aparţin masteranzilor de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca şi sunt inspirate din colecţiile unor designeri şi artişti celebri. Ţinutele au fost create special pentru a fi prezentate în cadrul TIFF, iar tinerii designeri au muncit mai bine de şapte luni pentru a duce proiectul la bun sfârşit.

"Totul a pornit cu o temă de semestru, am avut de studiat evoluţia siluetei pe red carpet din '50 până în prezent. De acolo practic ne-am inspirat, putem spune aşa, că de acolo s-a plecat cu toată povestea acestei colecţii şi fiecare a avut libertatea să-şi aleagă designerul preferat", a spus o masterandă a Universităţii de Arte şi Design.

"O rochie de red carpet nu înseamnă zorzoane, ci înseamnă a susţine un personaj deja cu o personalitate importantă, o actriţă, sau a-i completa personalitatea. Eu cred că oricare din actriţele care vor păşi pe red carpet-ul TIFF 2014 se pot simţi bine în aceste rochii", a adăugat o profesoară a Universităţii de Arte şi Design.

În cadrul aceluiaşi eveniment, participanţii au putut asista la un masterclass prezentat de stilistul şi jurnalistul de modă Ovidiu Buta, care le-a vorbit despre despre unul dintre cei mai mari creatori de modă din istorie, Yves Saint Laurent. Evenimentul a continuat cu proiecţia specială a filmului biografic "Yves Saint Laurent", regizată de Jalil Lespert.