Sari la conținut

Deţinutul evadat, încă în libertate

De sâmbătă seara, la toate ieşirile din municipiul Cluj-Napoca sunt organizate filtre de poliţie. Nici o maşină suspectă nu scapă neverificată. Mai mult, poliţiştii arată fotografia fugarului şoferilor şi pasagerilor şi îi roagă să alerteze autorităţile în cazul în care îl întâlnesc.

"Dintre dumneavoastră, credeţi că a văzut cineva această persoană? Dacă cumva credeţi că seamănă cu cineva sau l-aţi reperat undeva, vă rugăm să sunaţi la 112. Nu încercaţi să luaţi dumeavoastră măsuri de imobilizare sau alte măsuri, bine?!", este mesajul transmis de poliţiştii mobilizaţi să îl găsească pe fugar.

Chiar dacă aproape toţi şoferii care ies din oraş sunt opriţi de poliţie, aceştia spun că, în astfel de cazuri, nu îi deranjează că sunt traşi pe dreapta.

"Am auzit la ştiri. Acum îl caută. Credeţi că sunt bune măsurile... Trebuie căutat", a afirmat un şofer.

Nu doar principalele drumuri din oraş sunt supravegheate de autortăţi. Zona Gării unde au fost găsiţi doi dintre deţinuţii evadaţi este în continuare împânzită de poliţişti. Aceştia se uită atent la fiecare pasager care urcă în tren, iar controlorii au primit fotografia fugarului care nu a fost găsit până acum pentru a-l putea identifica.

Bartuş Alexandru Cristian, bărbatul căutat de poliţişti, are 32 de ani şi 1,8 m înălţime.

La data la care a evadat din arest purta bluză vernil, de nuanţă deschisă, o haină şi pantaloni sport gri, cu două dungi albastre şi pantofi alb cu negru. El a reuşit să evadeze din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj sâmbătă seara, împreună cu alţi trei deţinuţi.