Dezinfecţii în grădiniţele clujene. Măsura a fost luată după ce 15 copii s-au îmbolnăvit de scarlatină

Data publicării:
SCARLATINA

Medicii şcolari îi verifică dimineaţa pe copii, iar cei depistaţi cu simtome ale bolii sunt trimişi acasă.

"Pe lângă aceasta măsură de intervenție cu medicație, profilactic se mai execută acțiuni de dezinfecție a jucăriilor mai ales. Bineînțeles, se face o curățenie riguroasă, se dezinfectează veselă, tacâmuri, mobilier, jucării și grupurile sanitare cu o concentrație de focar", a precizat Mihai Moisescu, director adjunct al DSP Cluj.

Opt dintre copiii bolnavi provin de la o singură grădiniţă.

"Perioada epidemiologică proprice stopării răspândirii acestei boli a fost depășită, deoarece părintele nu a anunțat că copilul său are scarlatină decât după foarte mult timp. Consecința a fost răspândirea acestei infecții, pentru că noi nu am putut să luăm măsurile de stopare", a afirmat medicul şcolar Kristina Moldovan.

"Copilul poate deveni inapetent, poate să prezinte și manifestări digestive, la început cu grețuri, vărsături, iar în perioada de stare a bolii, apar simptomele caracteristice, care constau în erupția specifică scarlatinei, care debutează de la brâu în jos, pe trunchi, pe membrele superioare, inferioare. Se mai numește și un aspect de piele opărită", a explicat Monica Muntean, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Scarlatina este o boală infecto-contagioasă care apare la copii. Afecţiunea este cauzată de mai multe tipuri de streptococi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri