Sari la conținut
News Alert

Digi24 Cluj-Napoca. Adrian Ardelean le arată clujenilor cât de frumos este oraşul lor, la „Turist acasă”

Adrian se declară îndrăgostit de oraşul care l-a adoptat şi spune că şi-a propus ca, prin intermediul emisiunii pe care o va prezenta, „Turist Acasă”, să le arate clujenilor cât de frumos este oraşul lor. În fiecare marţi, începând din 29 octombrie, de la 20.00, Adrian Ardelean îi invită pe telespectatorii Digi24 Cluj-Napoca, timp de 30 de minute, să se lase acaparati de magia oraşului lor.

Cum a fost întâlnirea cu Clujul?

Nu am mai locuit la Cluj înainte. Sunt „clujean” de aproximativ doi ani. Oraşul este unul foarte dinamic din punct de vedere cultural. Îmi place Clujul pentru că nu este prea mare, pierzi relativ puţin timp pe drum, poţi ajunge repede la un cinema, un teatru sau un restaurant. Pe de altă parte, nu e nici un oraş prea mic, în care să lipsească vreunul dintre avantajele culturale, economice şi sociale ale unui mare oraş.

Acum va trebui să le vorbesti clujenilor despre oraşul lor din perspectiva turistului acasă. Ce le-ai recomanda, care este un top 3 al destinaţiilor care trebuie văzute în Cluj?

Cel mai inedit loc mi se pare Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca. E un loc în care fiecare exponat are o poveste surprinzătoare. Apoi, Centrul istoric al Clujului este un obiectiv în sine. Străzile, clădirile, bisericile, statuile, monumentele dau acestui centru un aer care are şi ceva romantic, dar şi ceva aşezat, trainic, de piatră. Un al treilea „obiectiv” ar fi viaţa culturală şi de noapte a Clujului, niciodată plictisitoare.

Pe lângă jurnalism ai şi o bogată activitate artistică. Cum se împacă meseria de prezentator TV cu cea de membru al unei trupe?

Îmi place muzica. E mai mult decât un hobby. Este o preocupare aproape zilnică. Cele două activităţi, jurnalism şi muzică, se potrivesc în cazul meu foarte bine. Când nu lucrez, cânt în Natif, trupa din care fac parte. Când nu cânt, lucrez în televiziune. În ambele, muzica si jurnalism, te bazezi pe relatare. În jurnalism relatezi fapte, în muzica, „relatezi stări de spirit şi sentimente”.

Ai părăsit radioul pentru televiziune şi Capitala pentru Cluj. Au fost alegeri greu de făcut?

Plecarea din Capitală a fost o alegere greu de făcut, dar care a venit cumva natural. Am simţit că, la acel moment, în urmă cu aproape doi ani, asta trebuia să fac. Şi am făcut-o. Radioul nu l-am părăsit chiar de tot. Sunt încă în colaborare cu un radio important din România. Relaţia mea cu radioul e una specială şi nu voi renunţa la radio, chiar dacă nu e activitatea mea profesională predominantă.

De ce ai ales Digi24 Cluj-Napoca?

Am ales acest post pentru promisiunea pe care o aduce telespectatorilor, de a oferi informaţii corecte, bazate pe fapte şi nu pe interpretări. Am ales Digi24 Cluj-Napoca şi pentru promisiunea pe care postul o face jurnaliştilor săi, inclusiv mie, că le va oferi şansa să îşi faca meseria fără alte presiuni decât cele impuse de jurnalismul responsabil, de calitate.

Ce vor vedea clujenii în prima ediție a emisiunii „Turist acasă”?

Prima ediţie a emisiunii „Turist Acasă”, ce va fi difuzată marţi, 29 octombrie, de la ora 20.00, la Digi24 Cluj-Napoca, aduce povestea unui tânăr artist. La numai 20 de ani el este unul dintre organizatorii Bienalei Internaţionale de Ceramică de la Cluj şi editează singura publicaţie din domeniu din România, Ceramics Now, recunoscută de mari instituţii de artă din lume. Vom vizita şi Muzeul de Artă al Transilvaniei găzduit de Palatul Banffy, cea mai importantă clădire barocă din Cluj datând din secolul al XVIII-lea.

Pe aceeași temă