Din februarie, clujenii își pot plăti taxele și impozitele locale cu telefonul mobil sau tableta

Data publicării:
150114 taxe qr

Cozile de la ghişee vor fi înlocuite cu facturile intelegente. Codul QR va fi amplasat pe înştiinţările de plată, pe care primăria Cluj-Napoca le va trimite celor peste 100.000 de clujeni. Pentru a efectua plata, e nevoie doar de un telefon mobil conectat la internet.

"De anul acesta am introdus pe înştiinţarea de plată coduri QR. Orice smartphone poate să îl aibă, printr-o simplă descărcare de pe internet. Citind acest cod şi urmând paşii următori cu CNP-ul şi numărul cardului, se poate plăti. După scanarea codului QR pe telefonul mobil ori pe tabletă, se va deschide o pagină de internet cu toate informaţiile necesare efectuării plăţii online", explică Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Această modalitate de achitare a dărilor a fost implementată, după ce mulți clujeni au solicitat plata online a taxelor.

"30 de persoane, în primele 4 ore după ce am deschis baza de date, şi-au plătit taxele şi impozitele online autentificat", spune Marcel Ielcean, şef serviciu Strategii de Informatizare.

Plata impozitelor locale scanâd un QR Code va fi disponibilă doar pentru persoanele fizice. În 2013, primăria a încasat peste 30 de milioane de lei din taxe şi impozite locale de la acestea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri