Sari la conținut

DNA: Horea Uioreanu se răzbuna în presă

Procurorii DNA susţin că arhitectul şef al Consiliului Judeţean Cluj ar fi fost cel care a sesizat nereguli la lucrările de modernizare de la Aeroportul din localitate şi a solicitat un control extins acolo. Mai mult, funcţionarul a refuzat să emită o autorizaţie de construcţie pentru lucrările deja efectuate, aşa că asupra sa au început să se facă presiuni.

" (...) în această perioadă, în presa locală, atât online cât şi tipărită, au apărut articole denigratoare la adresa arhitectului şef Salanţă Claudiu, în care era acuzat de conflict de interese, existând indicii că aceste articole au fost comandate de membrii grupului format în jurul preşedintelui Uioreanu Horea Dorin", se arată în referatul DNA.

"Acele articole au fost scrise, nu politic, n-aş putea spune politic, ci au fost comandate de cineva, pentru a face o presiune asupra mea",  a declarat Claudiu Salanţă.

DNA a descoperit şi că un jurnalist local din Cluj, care pregătea dezvăluiri privind afaceri ilegale, a fost demis, după ce a publicat un prim articol din care reieşea că licitaţia pentru pista aeroportului a fost organizată când lucrările erau finalizate. Totul s-a întâmplat în urma unei discuţii dintre Uioreanu şi patronul publicaţiei.

"Urmarea celor discutate de cei doi a constat în scoaterea articolului de pe mediul online precum şi demiterea ziaristului care l-a realizat, fiind astfel evident scopul urmărit de edilul judeţului, care a încercat să acopere maniera ilicită în care contractul fusese atribuit şi modul ilegal în care se realizaseră lucrările", susţin procurorii DNA.

Sumele încasate de Horea Uioreanu de la firmele "abonate" rotunjeau simţitor veniturile şefului administraţiei clujene, spun procurorii. Mai exact, el îşi tripla veniturile lunare, din sumele încasate de la firmele abonate la contracte cu statul.