Sari la conținut

Drum asfaltat pe bucăţi

Şoferii care vor să ajungă în Cheile Turzii trebuie să circule cu viteză redusă, pentru a putea ocoli gropile şi denivelările drumului.

"E urât, având în vedere că mergem spre un obiectiv turistic important", a constat o şoferiţă.

Chiar dacă pare greu de crezut, acest drum a fost inclus într-un proiect de reabilitare al Consiliului Judeţean Cluj, însă în contract nu a fost cuprinsă toată şoseaua.

"Porţiunea asta de 450 de metri care a mai rămas nu s-a mai asfaltat. Din insistenţele noastre, ni s-a spus că nu sunt bani momentan", a declarat Ioan Zeng, primarul comunei Mihai Viteazu.

"S-au stopat, pentru că atât a permis în faza respectivă partea de contract", a explicat Ioan Oleleu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Autorităţile judeţene promit că porţiunea de drum va fi reabilitată odată cu cei peste 400 de kilometri de drumuri judeţene.

"Este o ruşine naţională. Probabil că va trebui să ieşim în stradă. Am făcut n demersuri pentru asta, dar nu am fost ascultat", a mai afirmat primarul localităţii.

Cheile Turzii, una din primele trei zone de alpinism din ţară, atrage anual aproximativ 100.000 de turişti. Majoritatea sunt străini.