Emil Boc: Moldova a făcut paşi spre UE

Data publicării:
boc moldova

Republica Moldova şi Georgia sunt gata să se asocieze cu cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Semnarea acordurilor de asociere se discută la Vilnius, acolo unde a început Summitul Parteneriatului Estic.

"Moldova a făcut paşi concreţi şi sper ireversibili spre Uniunea Europeană şi nimic din ce se va întâmpla politic în Republica Moldova nu va mai întoarce drumul comun pe care îl are cu România în Uniunea Europeană", a declarat Emil Boc.

Ucraina trebuia și ea să facă acest prim pas spre integrarea în Uniunea Europeană împreună cu Moldova şi Georgia, dar a suspendat pe neaşteptate negocierile, în urmă cu o săptămână.

"Decizia Ucrainei este suverană, contextul politic este dificil şi alte interese decât cele care ţineau de aderarea la Uniunea Europeană au avut prioritate în Ucraina. Rămâne de salutat gestul fostului prim-ministru, Iulia Timoşenko, care rămâne în continuare în închisoare", a mai preziat fostul premier.

Uniunea Europeană a afirmat că acordul cu Ucraina rămâne valabil până la finalul summitului din capitala Lituaniei. Şansele ca acesta să se parafeze vineri sunt, însă, foarte mici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri