Examen de admitere la facultăţile UBB

Data publicării:
ADMITERE UBB

Admiterea la cea mai mare universitatea din Transilvania va începe pe 14 iulie cu înscrierea candidaţilor. Aceştia vor putea opta pentru 249 de specializări, în cadrul celor 21 de facultăţi care funcţionează la Universitatea Babeş-Bolyai. Absolvenţii pot alege şi ei dintre 204 programe de masterat.

"Pentru a păstra calitatea, am propus o metodă de verificare la fiecare specializare, atât la licenţă, cât şi la masterat. Astfel, la cele 21 de facultăţi pe care le avem, o să avem probă efectivă la 14, deci aici, aceste probe constau în teste scrise, teste grilă şi probe specifice, de exemplu la Teatru", a declarat conf. univ. dr. Anna Soos, prorector UBB.

La admiterea din 2014, UBB a introdus cinci specializări noi la nivel de licenţă. La una dintre ele, informatica în limba germană, vor preda profesori aduşi special de la universităţi din Germania.

"Noi am cerut un număr de 30 de locuri, 30 de poziţii care includ atât cele bugetate, cât şi cele cu taxă. Sunt specializări extrem căutate, piaţa cere cel puţin în următorii an 10-15 ani un număr important de programatori, de informaticini", a explicat prof. univ. Dr. Adrian Pretuşel, decanul Facultății de Matematică şi Informatică.

Conducerea Universităţii Babeş-Bolyai a dat asigurări că taxele de şcolarizare nu vor creşte faţă de anul universitar 2013 - 2014. Acestea sunt cuprinse în prezent între 2.000 şi 5.500 de lei, în funcţie de facultate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri