Sari la conținut
News Alert

Examene Cambridge la Alba Iulia

Pentru a veni în sprijinul elevilor care se pregătesc să susţină examenele Cambridge, Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" în colaborare cu Eurolingva Examinations Centre a organizat o sesiune de pretestări gratuite. Acestea le oferă elevilor posibilitatea de a-şi verifica abilităţile şi cunoştinţele de limbă engleză, în condiţii reale de examen.

"Au fos împărţite elevilor pe specializarea pe care a ales o fiecare, CAT sau PET. Ca nivel de dificultate, CAT este mai uşor, PET este pentru elevii de a VIII-a, iar apoi foile cu răspunsuri au fost trimise deja la Universitatea Cambridge, unde se corectează şi în aproximativ o lună, vor primi răspunsurile", a precizat Emilia Grad, profesor.

Aproximativ 20 de elevi ai şcolii au participat la aceste pretestări.

 "A fost destul de uşor, engleza este o pasiune de-a mea, de aproximativ 8 ani. A fost un lucru bun, care probabil o să mă ajute pe viitor, pentru examenul Cambridge", a spus Cristian Anghel, unul dintre elevi.

 "În primul rând, ne pregătesc pentru examenele viitoare pe care le vom susţine şi acelea ne vor ajuta să ne găsim un loc la o universitate în străinătate sau un loc de muncă", crede Raluca Bozdog, elevă şi ea.

"În actualul context european, eu zic că este un câştig pentru elevii şcolii noastre şi pentru cei care vor să se testeze şi să ia certificatele Cambridge că au posibilitatea să le ia la ei acasă, într-o şcoală unde se învaţă cu adevărat limba engleză", a afirmat Rodica Mrinescu, directorul Şcolii Gimnaziale "Mihai Eminescu".

Examenele Cambridge sunt cele mai răspândite teste de limba engleză din lume, fiind recunoscute de școli, universități şi angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză.