Excursii în sate uitate de lume. Membrii unei asociaţii şi-au propus să promoveze turismul rural

Data publicării:
MARISEL

Se poate face turism şi în satele uitate de lume. Asta vrea să demonstreze o asociaţie din Cluj, care trimite turiştii ce vor să descopere România altfel, în cătune din Transilvania unde există poveşti necunoscute şi peisaje care îţi taie respiraţia. Preţul unei excursii de o zi este de doar 30 de lei, iar cine rămâne peste noapte este cazat gratuit.

În satul Mărișel, cel mai întins platou locuit din Apuseni, încă mai sunt păstrate obiceiurile bătrânilor. Turiștii au fost primiți cu pâine și sare, dar şi cu tradiţionala pălincă. Au fost plimbaţi apoi la muzeul satului, pentru a admira obiecte folosite în gospodărie de locuitorii din zonă și straie populare, toate vechi de mai bine de 200 de ani.

Cine ajunge în satul transilvănean trebuie să vadă neapărat unul dintre peisajele simbolice ale locului.

"E Valea Răcătăului, care de fapt desparte comuna Mărișel de comuna Măguri Răcătău. Jos, chiar în vale, este împărăția lui Zamolxes", spune un localnic.

"E mai frumos decât marea de o mie de ori", afirmă un turist.

"Am vrut să văd priveliștea, pentru că în marea majoritate a timpului, peisajele acestea superbe le-am văzut doar din pozele altora", a spus altul.

"Acest loc îţi dă cu adevărat sentimentul de libertate", a exclamat un alt turist.

Excursia face parte din proiectul iniţiat de o asociaţie, care vrea să promoveze toate localităţile din Cluj: de la marile orașe până la cele mai mici sate.

"Amintirile cu care se duc acasă acești oameni cred că e cel mai mare premiu pentru ei", afirmă Attila Kiraly, inițiator al proiectului.

Iniţiatorii proiectului îşi propun să includă şi localităţile mici din Cluj într-un circuit turistic

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri