Femeie căutată de poliţişti. Ea şi-a abandonat în spital copilul bolnav

Data publicării:
CAUTARI FEMEIE

Până acum, oamenii legii au căutat-o pe femeie în mai multe locuri, inclusiv la diferite lăcaşuri de cult, dar fără succes. Astăzi, o sută de poliţişti şi jandarmi au bătut la pas pădurile de la marginea Clujului, în speranţa că o vor găsi. La operaţiune au participat şi câini antrenaţi special pentru depistarea vicitmelor.

"Peste 500 de pliante au fost afişate şi ieri în zona gărilor şi autogărilor şi a magazinelor de pe raza municipiului. Sperăm ca acţiunile noastre să conducă la depistarea femeii", a declarat Simona Vîrci, purtător de cuvânt al al IPJ Cluj.

Fetița femeii, în vârstă de 12 ani, a fost diagnosticată în luna decembrie cu leucemie acută limfoblastică. Deși a început imediat tratamentul cu citostatice, starea de sănătate i s-a agravat.

"Fetița a fost transferată din Secția de Oncopediatrie în Secția de Terapie Intensivă în urmă cu o săptămână, dar cu toate cele 3-4 cure de antibiotice, nu a reușit să depășească acest obstacol şi starea s-a agravat progresiv", a afirmat Călin Lazăr, director medical la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca.

Aseară, copilul nu a mai răspuns tratamentelor și a murit. Alături de fetiţă, pe tot parcursul internării a fost mama ei. Vineri însă, când a văzut că fetița se simte tot mai rău, femeia a plecat din spital și de atunci, nimeni nu a mai știut nimic de ea. A lăsat un bilet în care îi ruga pe medici să aibă grijă de copului ei. Doctorii spun că nu a dat niciun semn că ar avea nevoie de consiliere psihologică.

"Deosebit de alți părinți, care trec prin aceste situații extrem de dificile, nu au observat medicii, pentru că altfel, ar fi solicitat consultul psihologic sau suportul psihologic pe care spitalul nostru îl poate oferi. Este normal într-o astfel de situație părinții să fie disperați, să aibă accese de plâns, este absolut normal și noi știm treaba asta, dar de aici până la a părăsi spitalul, este un pas, noi nu am mai întâlnit astfel de situații", a mai spus directorul medical.

Femeia, în vârstă de 38 de ani, are înălţimea de 1,60-1,70 m, păr negru, lung până la umeri, iar în momentul plecării era îmbrăcată cu o geacă de fâş de culoare neagră, pantaloni de culoare neagră cu dungi roşii și purta pantofi sport albi. Cei care o recunosc sau pot oferi orice fel de informații sunt rugați să sune la 112.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri