Sari la conținut

Florin Zamfirescu s-a destănuit la TIFF

Florin Zamfirescu a urcat pe scenă în 35 de piese de teatru şi a intrat în pielea a peste 40 de personaje, în pelicule regizate de cei mai mari producători ai României. Cu toate acestea, actorul spune că încă nu este pregătit să renunţe la actorie. Şi asta, mai ales în condiţiile bune în care se filmează acum, faţă de cele de dinainte de 1989

"În fiecare cadru, în fiecare secvenţă, eram lihnit de foame. E un amănunt care nu răzbate de pe ecran, nu se vede. Acum există rulote, există pauză de masă. Am filmat într-un film austriac şi am repetat secvenţa şi era fierbere şi trebuia trasă acum şi când să zică Motor s-a auzit stop. Pauză de masă", povesteşte actorul.

Actorul a mărturisit că, cele mai dificile roluri ale sale, au fost în filmele regizate de Lucian Pintilie. Printre acestea şi "De ce trag clopotele, Mitică?", produs în 1981.

"Pretenţiile lui erau atât de mari, încât orice secvenţă se repeta timp de o săptămână, ca la teatru. Repetam, repetam şi cam a şasea zi, zicea: O filmăm", îşi aminteşte Florin Zamfirescu.

Cu toate că are o carieră cu care nu se pot lăuda mulţi actori din România, Florin Zamfirescu îşi doreşte şi mai multe roluri în următorii ani.

"Sunt foarte mulţumit că sunt în atenţia tinerei generaţii actuale de cineaşti. Aş vrea să joc mai mult, nici nu se fac multe filme în România. Am şi am avut norocul să nu fiu uitat", mărturiseşte acesta.

În onoarea sa, la TIFF a fost proiectată în acest an pelicula "Năpasta", în care actorul joacă unul dintre cele mai îndrăgite roluri ale sale.