Fost director de muzeu, urmărit penal

Data publicării:
muzeu de istorie

Potrivit anchetatorilor, ar fi vorba despre un contract din perioada 2009-2011, care cuprindea mai multe lucrări de reabilitare a clădirii muzeului, în valoare de 47 de milioane de lei. Procurorii suspectează că aproape 7 milioane de lei ar fi fost decontaţi pe lucrări fictive. Viorica Crişan, actualul director adjunct al muzeului, este urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu.

În 2009, când era director general al Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, Viorica Crişan ar fi plătit din bani publici mai multe lucrări şi servicii neexecutate, care ar fi trebuit să facă parte dintr-un proiect de investiţii pentru muzeu în valoare de 11 milioane de euro.

"Conducerea interimară de atunci, respectiv doamna Viorica Crişan, a încheiat cu o firmă din Bucureşti un contract în valoare de 13 milioane de euro pentru reorganizarea expoziţiilor muzeului, cam de 20 de ori mai mult decât suma cinstită, asta pentru că la ideea cuiva din minister, asemenea lucrări au fost trecute la drepturile de autor", a afirmat Ioan Piso, fost director al Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei.

În acest dosar s-a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu şi faţă de firma de construcţii, care ar fi beneficiat de sumele de bani. Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei este închis de mai bine de 5 ani, din cauza acestor lucrări nefinalizate.

Viorica Crişan nu a putut fi contactată pentru a comenta acuzaţiile care i se aduc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri