Gospodării inundate în judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Un bărbat din comuna Mărgău şi-a pierdut viaţa, după ce a fost luat de o viitură

Data publicării:
inundatii

Când a început furtuna, bărbatul în vârstă de 73 de ani se pregătea să hrănească animale. Nu a mai avut timp să se adăpostească din calea viiturii.

"Am tot strigat. L-a luat apa, că am văzut eu cât de mare era apa", a povestit Viorica Andrei, soţia victimei.

La doi kilometri în aval, o altă gospodărie a fost inundată.

"Eram în casă şi a fost apa de un metru în casă şi atunci, am ieşit afară pe coridor şi am stat până au venit pompierii, de am ieșit", a spus Viorica Madas, proprietara gospodăriei indundate.

Autorităţile promit că vor lua măsuri, pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de inundaţii.

"Mâine se constituie o comisie, care va veni la faţa locului, pentru a stabili pagubele gospodăriilor afectate", a declarat Petru Ungur, primar al comunei Mărgău.

Inundaţiile au afectat gospodăriile din localităţile Ciuleni şi Buteni, din comuna clujeană Mărgău.

Institutul Naţional de Hidrologie a emis de altfel, în jurul orei 13.00, o antenţionare hidrologică pentru fenomene imediate, prin care se atrage atenţia că vor avea loc scurgeri de pe versani, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite, depăşindu-se cotele de atenţie. Avertizarea e valabilă şi pentru judeţele Bihor şi Sălaj, pentru râurile Crişul Repede şi Someşul Mic. Avertizarea e valabilă până la miezul nopţii.

Judeţul Bistriţa-Năsăud a fost afectat şi el de inundaţii. 60 de gospodării din localitatea Bistriţa Bârgăului au fost afectate, după ce un pârâu  s-a revărsat. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun că mai multe subsoluri au fost inundate, iar zeci de grădini au fost înghiţite de apă. Casele din trei localităţi au rămas fără energie electrică, iar un drum a fost acoperit de apă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri