Sari la conținut

Haine de firmă, produse în România

La fabrica de confecţii din Baia de Arieş se lucrează cu spor. În această perioadă, croitoresele fac articolele de primăvară-vară pentru unele dintre cele mai renumite branduri din lume. Modul de lucru este unul cât se poate de eficient: străinii aduc materia prima, accesoriile, tiparele, chiar şi documentaţia pentru croi. De restul se ocupă cele 250 de angajate ale fabricii.

"E o plăcere şi chiar o onoare să lucrezi, deoarece lucrăm pentru firme de renume. (Lucraţi modele simple, dar şi unele complexe...) Da, tot mai complexe", a spus o angajată.

De la scurte şi jachete pe strat termoizolant sau simple articole cu puf de gască, costume de schi, cămăşi sau rochii, toate sunt făcute în fabrică.

Calitatea, fexibilitatea, dar şi gama variată de articole produse sunt atuurile cu care se mândresc reprezenţii fabricii. Astfel, spun ei, au reuşit să obţină tot mai multe contracte, dar şi să îşi menţină clienţii vechi.

"Pot să spun că 2014 a fost un an foarte bun, am avut foarte mulţi clienţi, am avut foarte mult de lucru, am reuşit să luăm contact cu clienţi noi, printre care un client din Danemarca. Anul 2015 se arată la fel de plin de comenzi, în luna aceasta suntem cu producţia de vară 2015 şi începând din 15 februarie, vom intra pe producţia de toamnă", a declarat Mariana Terheş, director tehnic.

Anual, peste 150.000 de articole ies de pe poarta fabricii, toată producţia mergând la export.