Handbal. Tadici a adus Naţionala la Cluj

Data publicării:
handbal sala polivalenta

Selecţionerul Gheorghe Tadici a convocat 18 jucătoare, cele mai multe de la Corona Braşov, 7 la număr, 3 de la campioana HCM Baia Mare, dar şi o jucătoare de la "U" Alexandrion, pivotul Florina Chintoan. Tot de la Corona Braşov vine şi unul dintre secunzii lui Tadici, Bogdan Burcea.

"Selecţionerul a ales acest oraş şi sala, în special. Este asemănătoare cu cea de la Debrecen, unde va evolua România în grupă, deci este OK din punctul acesta de vedere", a afirmat antrenorul echipei Corona Braşov

La Campionatul European din Ungaria şi Croaţia, "tricolorele" au ca obiectiv o clasare în primele 8.

"Până la medalie mai e. Noi trebuie să mergem încet, încet, să luăm fiecare meci în parte să avem victorii. Dar pentru a avea victorii, trebuie să muncim foarte mult", a spus Valentina Ardean-Elisei de la HCM Baia Mare.

România este repartizată în grupa B la Europene, alături de Norvegia, Danemarca şi Ucraina.

"Este o grupă grea. Toate echipe sunt puternice la acest campionat european, nu poţi să ai pretenţii să pici cu o echipă care este mai slab cotată", a spus Aurelia Brădeanu de la Corona Braşov.

În weekend, "tricolorele" vor disputa două meciuri amicale în Germania, iar luni vor reveni la Cluj pentru încă 5 zile de pregătire, înaintea debutului la Campionatul European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri