Sari la conținut

Horea Uioreanu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean vor petrece şi ei 30 de zile după gratii

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, fusese reţinut pentru 24 de ore, noaptea trecută, de procurorii DNA. Astăzi, el a fost adus în faţa instanţei în jurul orei 14.30.

Avocatul acestuia susţine că încă nu a reuşit să analizeze toate probele anchetatorilor. Pentru că, în această anchetă, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii, o parte din probe au trebuit să fie declasificate înainte de a fi prezentate în instanţă.

Alături de Horea Uioreanu, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Cluj au fost aduşi şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean.

Horea Uioreanu este cercetat penal pentru 5 infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. În acelaşi dosar, mai este cercetat administratorul unei firme din Iclod, Vasile Pogăcean, dar şi Ioan Bene, patronul companiei de construcţii care a realizat pista de 2.100 de metri a aeroportului clujean. Toţi trei şi-au petrecut noaptea în arestul IPJ Cluj.