Implant dentar revoluţionar

Data publicării:
implant dentar

"Osul implantar nu este adaptat din toate punctele de vedere să preia forţele masticatorii, care de la nivelul coroanei se transmit la nivelul osului. Un implant care amortizează aceste forţe şi protejează osul are toate şansele să crească durata de viaţă a implantului pe arcadă". 

Ideea i-a venit medicului clujean încă de pe băncile facultăţii. După trei ani de experimente, acesta a produs şi testat cu succes implantul inovator

"Toate mişcările aplicate asupra dintelui se vor aplica asupra osului din jur. În consecinţă, osul va avea de suferit pentru că sunt nişte forţe nefiziologice. Implantul nostru reuşeşte să absoarbă aceste forţe, să le transmită într-o manieră mai puţin agresivă asupra osului", a explicat Avram Manea, medic rezident.

"Prin mobilitatea lui, acest implant propus de noi face ca numai o parte din forţele masticatorii să fie transmise osului înconjurător în care este instalat implantul, pe când la implantele actuale întreaga forţă este transmisă integral osului, producând o anumită agresiune asupra lui", a precizat Dumitru Pop, cercetător la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Implantul a fost construit din titan şi materiale pe bază de silicon şi a fost produs de o firmă din Cluj.

"Estetica zâmbetului este astăzi unul din dezideratele principale ale pacienţilor, calitatea funcţiilor, a mestecării alimentelor, a vorbirii, fonaţia, pronunţia sunetelor este mult favorizată", a afirmat Mihaela Băciuţ, medic specialist Implantologie Orală.

Proiectul a fost finanţat din granturi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie, dar şi din fonduri proprii. Cercetătorii aşteaptă acum ca invenţia lor să fie brevetată. Între timp, implantul inovator a obţinut mai multe medalii de aur la târguri de inventică din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri