Sari la conținut

Incendiu în localitatea clujeană Mociu. Un bărbat de 83 de ani a murit, după ce casa i-a luat foc

Bărbatul, în vârstă de 83 de ani, locuia împreună cu fiica lui, însă în momentul în care casa a luat foc, alături de bătrân nu se afla nimeni. Construcția a ars aproape în totalitate, astfel că pompierii nu au mai putut salva nimic din casa bărbatului.

"Din fericire, s-a salvat una dintre camere, dar din păcate, proprietarul gospodăriei a fost găsit decedat", a declarat Ovidiu Rad, comandantul Detașamentului de Pompieri Dej.

În ajutorul bărbatului a sărit un vecin, care a încercat să îl scoată pe acesta din casă. În ciuda eforturilor, a fost prea târziu. Medicii au stabilit că decesul a survenit din cauza intoxicației cu monoxid de carbon.

"Când am ajuns aici, bătrânul care locuia în această casă era scos deja în curte de un vecin surdo-mut și ieșea flacără pe geam. Imediat, pomierii au acționat și au stins incendiul", a precizat Horvath Marton, primarul localităţii Mociu.

"Era bătrân, umbla mai rău. Din cauza asta cred că s-a întâmplat. Poate și bolnav. Avea vreo 90 de ani și nu a mai putut să iasă afară", a spus un vecin.

"Fiica sa a fost dusă să ia pâine și când a venit, a strigat la noi: Haideți că arde casa! Am sărit toți vecinii", a povestit o vecină.

Pompierii și poliția vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele incendiului.

Pe aceeași temă