Încep Zilele Culturale Maghiare

Data publicării:
zile maghiare

Organizatorii au pregătit peste 500 de evenimente, pentru toate preferinţele: concerte, spectacole de teatru şi dans, expoziţii de artă, tururi ghidate, ateliere de cinematografie, competiţii sportive, precum şi evenimente gastronomice. Acestea vor avea loc în peste 30 de spaţii din oraş.

"Piaţa Unirii, seara sau mai mult după-masă, strada Kogălniceanu, strada Lupilor va fi închisă în totalitate şi în rest, peste tot în oraş, în spaţii închise, în Teatru, în Opera Maghiară", a afirmat Gergely Balázs, organizator al Zilelor Culturale Maghiare.

"Suntem pe aceeaşi lungime de undă cu tineretul, care împreună cu toţi clujenii sărbătoreşte sau marcăm momentul de Cluj - Capitală Europeană a Tineretului, avem foarte multe programe dedicate tineretului, dar în tendinţa anilor trecuţi, vom avea câteva sute de programe culturale", a precizat Sánta Levente, directorul festivalului.

Zilele Culturale Maghiare din Cluj au ajuns la a şasea ediţie. Bugetulul festivalului se apropie de 1 milion de euro. Jumătate din sumă provine din bani publici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri