"Înfiază o deţinută". Campania îşi propune găsirea unor prieteni pentru deţinutele abandonate

Data publicării:
DETINUTE

Gabriela Coman este una dintre cele 200 de deţinute de la Secţia Exterioară a Penitenciarului Gherla. De doi ani, de când a fost încarcerată, nu a fost chemată niciodată la vorbitor, deoarece nu a venit nimeni să o caute. Asta până când a întâlnit-o pe Doriana Pomian, medic de profesie, care s-a alăturat campaniei "Înfiază o deţinută". Cele două se află acum la a patra întâlnire.

Gabriela este încarcerată în regim semidechis, ceea ce îi permite să primească vizite în camera fără geamuri despărţitoare. Chiar şi aşa, 90 de minute, cât permite legea, este puţin, recunoaşte vizitatoarea.

"E o persoană foarte deschisă şi vorbim ca şi cum ne-am cunoaşte de foarte multă vreme. Discuţia curge fără să ne dăm seama că trec două ore, e foarte plăcută discuţia", spune Doriana Pomian.

"Mult mai liniştită, mai bucuroasă, îmi dă un sentiment de bucurie faptul că am intrat în contact cu un om ca dumneai", spune şi deţinuta.

Campania a fost iniţiată de unul dintre preoţii misionari din închisoare.

"Eu, în penitenciar, caut deţinute care nu sunt vizitate de nimeni ani de zile. Sunt deţinute care de 6 ani nu au primit nicio vizită", povesteşte Vasile Perde, preot misionar.

Proiectul este la început, iar în următoarele luni, preotul vrea să le găsească tuturor deţinutelor abandonate în penitenciar câte un prieten din afara puşcăriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri