Inspector şcolar, reţinut de DNA

Data publicării:
peter tunde

În urmă cu două luni, fostul inspector şcolar adjunct se lăuda cu performanţele obţinute de elevii din Cluj-Napoca la evaluarea naţională. Acum, Peter Tunde este acuzată că a primit bani pentru a interveni pe lângă membrii comisiilor de evaluare de la examenele de bacalaureat, pentru ca unii candidaţi să primească note mai mari, care să le asigure promovarea. Procurorii spun că femeia a fost surprinsă în timp ce primea 1.000 de euro. Banii erau doar o parte din suma de 2.200 de euro cerută de la un candidat.

"Au descins trei ofiţeri de la DNA, cu mandat de percheziţie şi s-au dus în biroul doamnei Tunde, unde s-a desfăşurat în continuare ancheta. După câteva ore, au plecat", a afirmat Mariana Pop, inspector general şcolar adjunct al ISJ Cluj.

Colegii admit că Peter Tunde putea influenţa notarea lucrărilor. "A fost vicepreşedinte într-unul din centre, acum, în toamnă", a spus Mariana Pop.

Potrivit DNA, cel puţin cinci elevi ar fi fraudat examenul, ajutaţi de inspectorul şef adjunct. În schimb, ea ar fi primit mită aproape 10.000 de euro.

Inspectorul şcolar a dat declaraţii timp de mai multe ore, la sediul DNA Cluj. La finalul audierilor, procurorii au emis pe numele ei un mandat de reţinere pentru 24 de ore. Peter Tunde va fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ministrul Educaţiei a dispus demiterea profesoarei din funcţia de inspector şcolar adjunct.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri