Sari la conținut

Investiţii în infrastructura din zona Turda

Dezvoltarea acestei zone este o prioritate pentru executivul condus de Victor Ponta, a declarat astăzi la Turda, ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Ea a apus că 550 de milioane de euro va costa realizarea autostrăzii Turda-Sebeş, care va lega Transilvania, prin coridorul 4, de Europa.

Şi pentru reluarea lucrărilor la autostrada Transilvania, guvernul a alocat peste un miliard de lei până în 2016. De asemenea, tot executivul va finanţa cu aproape 16 milioane de lei şi reabilitarea Drumului Naţional 1, Turda-Cluj-Napoca.

Aurelia Cristea crede că Turda va deveni în câţiva ani un nod al sistemului de autostrăzi, ceea ce va duce la atragerea investitorilor şi dezvoltarea economică şi socială a zonei.

"Ne interesează, că este prioritar să dezvoltăm infrastructura, iar lucrurile bune care s-au creat şi faptul că avem aici un obiectiv turistic cu o rezonanţă internaţională să poată fi cu adevărat valorificat având la dispoziţie infrastructura, pentru a veni aici cât mai mulţi vizitatori, cât mai muşi turişti", a declarat aceasta.