Sari la conținut

Joburi la înălţime. 150 de tinere au concurat la Cluj pe 25 de posturi de stewardese

Emoționate şi aranjate la patru ace, cele 152 de tinere au încercat să impresioneze angajatorii cu aptitudinile lor. Cunoștințele de limba engleză și spontanietatea au fost principalele calități cerute de compania saudită.

"În primul rând, calitățile fizice contează, încrederea în sine, dorința de a lucra în acest domeniu, adaptabilitate, pentru că lucrezi într-o țară diferită, cu obiceiuri și cultură diferită", a precizat Florentina Paicu, o stewardesă din Suceava, care are deja un an de experiență la bordul avioanelor companiei arabe. A venit acum la Cluj să le evalueze pe viitoarele ei colege.

Concurența pentru un loc în avionul spre Arabia Saudită a fost acerbă, doar una din șase candidate fiind aleasă.

"Cu acestea 25 care vor fi angajate prin acest proiect, vor fi peste 60 de fete cărora le-am oferit această oportunitate de a lucra într-o meserie nu ușoară, dar frumoasă pentru vârsta lor și pentru tinerețea și entuziasmul pe care îl au fetele din România", a precizat Steluța Racolța, manager general firmă de consultanță.

"Uniforma o să mă atragă și faptul că poți să călătorești peste tot", a spus una dintre candidate.

"Este o experiență foarte frumoasă. A fi stewardesă înseamnă să lucrezi și să călătorești, în același timp. Îmi place foarte mult să călătoresc și îmi doresc să devin stewardesă pe viitor", a afirmat o tânără prezentă la selecţie.

" Îmi place să interacționez cu oamenii, îmi place să cunosc noi culturi și este o meserie bine văzută și, în același timp, bine plătită", a spus o altă candidată.

Cele 25 de norocoase alese vor lua parte la un training de două luni în Arabia Saudită după care, conform contractelor, vor primi salarii de 2.500 de dolari lunar, dar și numeroase alte beneficii.

La compania aeriană arabă lucrează, în prezent, 42 de tinere din România.