Judeţul Cluj, mai bogat în 2014

Data publicării:
300114 judet

Consiliul Judeţean Cluj are la dispoziţie în 2014 un buget de investiţii de 354 de milioane de lei, o sumă cu aproape 50% mai mare decât în anul precedent.

Cea mai mare parte a banilor vor merge însă către lucrări începute în urmă cu 2 sau 3 ani. Principalele obiective sunt continuarea lucrărilor la pista de 3.500 de metri, dar şi modernizarea a 700 de kilometri de drumuri judeţene. Bani vor primi şi proiectul de reabilitare a Castelului Banffy de la Bonțida, precum şi proiectul de construire a unui centru de restaurare în cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

"Principala linie va fi, de acum încolo, pe următorii doi ani, modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene. Valoarea totală a bugetului este 809 milioane de lei, deci în creştere cu 18%, iar bugetul propriu este în creştere cu 12%", a precizat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Cu toate că este mai mare decât cel din 2013, bugetul Clujului a fost contestat de opoziţia din Consiliul Judeţean.

"Un buget mincinos, pentru că să fie luate aceleaşi sume ca anul trecut, pe care nu le-ai consumat din fonduri europene, circa 185 de milioane, şi să le repui în bugetul de anul ăsta şi să te lauzi apoi, este într-adevăr o minciună", a spus Alexandru Coroian, consilier judeţean.

Bugetul de funcționare al Consiliului Județean va fi mai bogat și el, anul acesta. Mai multe fonduri vor fi alocate învăţământului şi sănătății. De exemplu, la capitolul învăţământ, se vor aloca 53 de milioane de lei, suma cea mai mare mergând spre cheltuielile de personal. Sănătatea va primi în acest an 6,6 milioane de lei din bugetul judeţului, Spitalul Clinic de Recuperare urmând să primească 1,5 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri