Sari la conținut

Judo. Aur pentru Chițu, dezamăgire pentru Căprioriu

"Nu a făcut chiar ce trebuia, de la turneul de la Rabat. Și i-am și spus că este vinovată pentru comportamentul ei de la acest Campionat European. Acuma sper că a învățat ceva și evoluția ei la Campionatul Mondial o să fie mai bună", a afirmat Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic feminin de judo.

Performanța Andreei Chițu de la această ediție a Campionatelor Europene o transformă în principala favorită la medalii la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

"Ea este o sportivă un picuț mai disciplinată și cred că putem să suprapunem vârful de formă peste ceea ce ne dorim noi, Jocurile Olimpice. Eu sper ca ea să fie exact ceea ce ne trebuie, pionul cel mai de preț și lângă el să se ralieze și Ungureanu Monica și Căprioriu Corina", a mai spus Florin Bercean.

La categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a părăsit competiția încă din optimi, iar Larisa Florian a ratat finala pentru medalia de bronz, la 52 de kilograme. Delegația României s-a întors de la Baku cu 12 medalii: 3 de aur, 5 de argint și 4 de bronz.

Pe aceeași temă