Sari la conținut

Judo. Undă verde la calificări pentru Olimpiada de la Rio

Obiectivul lotului olimpic feminin de judo este ca România să fie reprezentată, la această competiţie, de numărul maxim de sportive, trei.

"La 48 de kg, sper să reuşesc să calificăm categoria prin Ungureanu Monica sau Dumitru Violeta. Iar la celelalte, deocamdată sunt calificate, practic şi 52 şi 57. 52 prin Chiţu Andreea şi 57, Căprioriu Corina şi foarte aproape Ohâi Loredana", a afirmat Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic de judo.

Acesta trage şi un semnal de alarmă înaintea Jocurilor Olimpice.

"Anul viitor pe vremea asta putem spune că suntem pe ultima sută de metri. Până atunci încă se mai adună un an de zile de concursuri. Şi problema cea mai disperată pentru noi este faptul că trebuie să ne ajungă banii. Deci fără bani, nu putem să ne calificăm", a precizat acesta.

Andreea Chiţu a avut evoluţii bune constante în acest an şi şi-a adjudecat argintul la Campionatele Mondiale. Probleme au fost mai degrabă cu Corina Căprioriu, care a cunoscut un regres după Jocurile Olimpice de la Londra, unde a fost desemnată vicecampioană.

"Ea a greşit puţin cum a abordat competiţia. Dar în ultima perioadă, a învins nişte sportive fenomenal de valoroase. Nu mai valoroase ca ea, dar a revenit practic. Singura problemă a Corinei este faptul că toată lumea se pregăteşte pentru ea", a mai spus Florin Bercean.

La Olimpiada de la Rio se califică primele 16 sportive din clasamentul mondial al fiecărei categorii.