La muncă în prima zi a anului

Data publicării:
la munca

Pentru taximetrişti, prima zi din an constituie un bun prilej de a-şi rotunji veniturile. Şi-au lăsat acasă familiile şi au ieşit în trafic să îi transporte pe petrecăreţi. "În momentul în care ţi-ai ales meseria asta, trebuie s-o faci", spune unul dintre taximetriștii ieșiți la muncă.

Taximetriştii și nu numai se bucură că, în zilele de sărbătoare, orașul nu este aglomerat. "Într-un fel e bine, că sunt puţini. E mai lejer. Dar şi eu aş sărbători", recunoaște Ştefan Gergely, şofer la Compania de Transport Public.

Alături de medici, poliţişti, pompieri, şi jandarmii s-au aflat astăzi la serviciu pentru a asigura ordinea publică. "Depinde de planificarea care este făcută. Şi dacă suntem planificaţi, ne facem datoria. Nu este nicio problemă. Este o zi obişnuită de lucru pentru noi", spune Radu Şuvagău, un jandarm pentru care prima zi din an a fost lucrătoare.

1 ianuarie este o zi obişnuită de muncă pentru angajaţii firmelor de salubritate, dar și pentru comercianţi. "Azi este chiar şi sărbătoare: Sfântul Vasile. Oamenii mai merg la biserică, mai duc o floare", explică un vânzător.

Cei mai mulţi dintre clujeni vor merge însă la serviciu abia vineri, iar cei mai norocoşi îşi vor începe activitatea doar de săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri