Latifundiarul din Ciurila

Data publicării:
LATIFUNDAR

Cornel Revnic și-a făcut prima fermă în urmă cu 20 de ani, iar banii câştigaţi din vânzarea de mioare i-a investit în terenuri din zona Clujului.

"Eu când am început să cumpăr, am cumpărat foarte ieftin. Am luat şi un hectar cu 100 de euro. Am luat şi apoi a trecut autostrada. Am fost expropiat de statul român şi mi-a dat un preţ foarte bun", povestește fermierul.

Doi ani mai târziu, preţurile au crescut de sute de ori. Un hectar de teren s-a vândut şi cu 10.000 de euro, iar femierul a făcut primul său milion de euro.

"Mi-au spus nişte foşti proprietari că au proprietăţi, am cumpărat şi am câştigat de 1.000 de ori. Sub diferite forme juridice am peste 3.000 de hectare şi sunt în târg să cumpăr undeva la 12.000", spune Cornel Revnic.

Fermierul reinvesteşte banii obţinuţi din vânzarea de terenuri în ferme. Aşa se face că are acum în proprietate mii de oi. Cele mai multe ajung în Iordania şi Emiratele Arabe Unite. Latifundiarul din Ciurila preferă exportul, deoarece obţine, la fiecare kilogram de carne, un preţ dublu faţă de cel pe care l-ar primi în România.

Cornel Revnic se laudă și cu un parc auto care valorează o jumătate de milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri