Laureaţii judo-ului românesc

Data publicării:
judo

Florin Bercean a primit titlul de antrenorul anului pentru locurile 2 şi 5 obţinute de Andreea Chiţu la Campionatul European de seniori de la Budapesta, respectiv Campionatul Mondial de la Rio şi pentru medalia de aur a Loredanei Ohâi de la Campionatul European de tineret din Bulgaria.

"Pentru judo-ul românesc a fost un an foarte bun, în mod special pentru judo-ul românesc feminin. Am luat medalii cam peste tot, la toate campionatele europene, mondiale. Din păcate pentru mine, mai puţin la Campionatul Mondial de la Rio, unde am pierdut intrarea în finală, pe urmă am pierdut şi bronzul", spune antrenorul lotului olimpic român de judo.

Andreea Chiţu a fost desemnată sportiva anului de Federaţia Română de Judo, în special pentru argintul obţinut la Campionatele Europene din Ungaria, la categoria 52 de kilograme.

"Mi-aş fi dorit, din tot sufletul, ca la Europenele de la Budapesta, Chiţu să nu ia argint, să ia aur", mai spune Florin Bercean.

Anul 2013 a fost unul bun şi pentru clujeanca Alexandra Pop, care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial Under 21 de la Ljubljana.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri