Lecţie de anatomie în aer liber

Data publicării:
mulaje-1

Sute de clujeni curioşi s-au oprit din plimbare pentru a vizita pe interior... stomacul şi colonul. Mulţi dintre ei au primit indicaţii şi sfaturi de la medicii specialişti.

"Am avut o infecţie cu Helicobacter pylori şi am fost interest să văd efectiv ce s-a întâmplat", a spus un tânăr.

Ideea organelor uriaşe, aduse în premieră în ţara noastră, îi aparţine unui medic italian, care a găsit o metodă distractivă de a-i determina pe oameni să conştientizeze frecvenţa tot mai crescută a bolilor digestive.

Mulajul stomacului amplasat în oraş a fost de aproape 1.000 de ori mai mare decât organul real, astfel că oricine a putut să vadă care este structura acestuia, dar şi ce se întâmplă atunci când ne îmbolnăvim.

"Se întâlneşte de mai mulţi ani încoace o frecvenţă a cancerului digestiv, de colon rectal, a polipilor şi încercăm prin această acţiune practice să sensibilizăm populaţia", a declarat Cosmin Grad, medic specialist de medicină internă.

Acţiunea a fost organizată de Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie, UMF Cluj-Napoca şi Academia de Ştiinţe Medicale, cu ocazia Zilelor Sănătăţii Digestive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri