Lecţii de măiestrie în balet

Data publicării:
BALET

Tinerii balerini şi balerine sunt împărţiţi în 4 categorii în funcţie de vârstă, de la 6 până la 18 ani. Polina este una dintre cursante şi a absolvit în acest an Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică din Cluj. Pe Simona Noja o descrie ca fiind idolul ei. Acum, ea speră să obţină o colaborare cu Opera Română din Cluj-Napoca.

"E multă muncă, dar e mare satisfacţia când suntem pe scenă şi vedem roadele muncii noastre şi asta ne face să muncim încontinuu şi să ne perfecţionăm", a afirmat balerina.

La rândul său, Tudor va termina liceul clujean anul viitor şi spune că dintotdeauna a fost pasionat de această artă.

"Din acest workshop am învăţat în primul rând disciplina, disciplina şi seriozitatea. Înainte am făcut dans sportiv şi de atunci am dobândit talentul şi am zis să vin aici, să încerc ceva nou şi îmi place", a spus Tudor Stupar, şi el balerin.

Cursurile de balet sunt susţinute de Simona Noja, fostă prim-balerină la cele mai cunoscute opere din lume. Totodată, ea este și manager la Școala de Balet a Operei de Stat din Viena, iar în acest an este şi ambasadorul Clujului pentru proiectul Capitala Europeană a Tineretului.

"Doresc să dinamizez viaţa culturală clujeană, în special în domeniul dansului clasic, atât pentru elevi cât şi pentru balerinii profesionişti. Clujul are un potenţial enorm, are un Liceu de Coregrafie, are două opere cu ansambluri de balet şi merită, merită această sincronizare cu nivelul internaţional", a afirmat aceasta.

"Simona Noja a creat o serie de posibilităţi şi oportunităţi pentru viitorii balerini, atât pentru elevii din Cluj, cât şi din toată ţara şi e foarte important pentru dezvoltarea lor artistică", spune Luminiţa Toader, profesor de dans la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică Cluj.

În total, la cursuri participă 6 profesori de renume mondial, iar printre ei se numără şi italianul Gianpiero Tiranzoni, profesor de jazz.

"Mi-ar plăcea să le ofer informaţii în ceea ce priveşte jazz-ul pentru elevii de aici şi am încercat să le ofer câteva aspecte ale acestui dans, pe care ei nu-l cunosc", a precizat acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri