Sari la conținut

Localităţi fără curent electric

Vremea rea a lăsat mai multe localităţi din judeţul Cluj fără electricitate. Una dintre cele mai grave situaţii s-a înregistrat în comuna Feleacu, unde peste 1.300 de gospodării, au rămas fără curent electric. După zile ploioase şi o noapte cu temperaturi negative, pe cablurile de electricitate s-a format o gheaţă mai groasă de 5 cm. Din cauza greutăţii, stâlpii au cedat şi au căzut la pământ.

"Eu sunt de 50 de ani în Feleacu, dar aşa ceva nu s-a mai întâmplat", a afirmat o localnică.

21 de stâlpi de medie tensiune au fost rupţi, iar mai mulţi conductori au îngheţat. 20 de echipe de intervenţie au lucrat ore întregi pentru a remedia problema.

"Sunt cabluri rupte pe partea de joasă, mai avem stâlp rupt, mai jos avem iar doi stâlpi rupţi", a a precizat Gheorghe Maior, maistru.

"Nu ar fi de lucru aşa de mult, dar sunt condiţiile aşa de vitrege, asta îngreunează esenţial lucrul pe care îl facem. Aşa ceva nu am văzut până acum. Cred că merită o poză, am văzut mai jos un brad întreg îmbrăcat în gheaţă. Gheaţă, nu zăpadă", a spus şi Eugen Bale, maistru.

72 de posturi de transformare din localităţile Feleacu, Valea Drăganului, Gheorgheni, Câmpeneşti, Apahida, Sânicoară şi Jucu au fost afectate de vremea nefavorabilă.