Sari la conținut

Locomotiva deraiată între Stana şi Aghireşu

În tren se aflau câteva zeci de navetişti. Trenul care îi ducea spre serviciu a lovit câteva vite nesupravegheate, iar locomotiva a deraiat.

"S-a auzit o frânare bruscă a unui tren şi nişte scrâşnituri, moment în care trenul s-a oprit", a povestit un martor.

După două ore de stat în frig, pasagerii au fost preluaţi de altă garnitură şi după încă o oră de mers, au ajuns la destinaţie. Cei care au trecut cu trenul pe celălalt fir au văzut ce s-a întâmplat cu garnitura care venea dinspre Huedin.

"Au fost animale rătăcite pe linie, de aseară am înţeles că sunt rătăcite pe-acolo. Îs pe sub locomotiva, pe sub vagoane", a relatat altul.

"La km 534 + 100 se afla locomotiva trenului ce tracta garnitura respectivă sub care se află 6 bovine, respectiv 6 bivoli", a precizat Andrei Orbulescu, de la Poliţia TF Arghireşu.

O anchetă a fost deschisă deja în acest caz, iar proprietarii animalelor vor fi traşi la răspundere şi vor plăti pagubele aferente.

"Cineva o zis din zonă că ai unui fermier, care a avut aici închiriată păşune aici peste deal, vreo 10 km peste deal", a relatat un alt martor.

Celelalte trenuri care circulau în zonă n-au fost afectate, pentru că au mers pe celălalt fir, spun oficialii CFR.

"A fost afectat un singur fir din cele două existente, circulaţia s-a desfăşurat relativ normal, doar că pe un fir, nu pe două. Au înregistrat trenurile ceva întârzieri, nu foarte mari", a precizat Nicoleta Mălăescu, purtătorul de cuvânt al CFR Cluj.

Trenul a stat blocat 6 ore, până când muncitorii de la CFR au reuşit să repună locomotiva pe şine şi să scoată animalele moarte de sub roţi.