Locuinţe pentru familiile nevoiaşe. Habitat Cluj construiește 4 case în Chinteni

Data publicării:
familii

Familiile care se vor muta în cele patru case din Chinteni au îndeplinit toate condiţiile necesare pentru a beneficia de sprijinul organizației: nevoia urgentă a unui spaţiu de locuit, venituri reduse, dar şi participarea voluntară la construirea imobilelor.

Oamenii muncesc zi de zi la construcția caselor în care se vor muta peste câteva săptămâni. Au fost ajutați și de 16 echipe de voluntari din Cluj, dar şi din afara ţării.

"Pe noi ne ajută foarte mult faptul că munca desfăşurată de voluntari este inclusă cumva în întregul proiect. Mai exact, familiile beneficiare până la urmă beneficiază de această muncă, pentru că ei îşi achită casa în rate lunare fără dobândă, munca fiind subvenţionată prin munca voluntarilor, adică acea parte nu este achitată", spune Ionuț Sâmpetrean, directorul executiv al Habitat pentru Umanitate Cluj.

Materialele pentru ridicarea caselor din Chinteni provin din donaţiile unor companii internaţionale din domeniul construcţiilor. Organizația Habitat pentru Umanitate a ridicat până acum 78 de locuinţe şi a renovat imobilele a peste 500 de familii cu venituri reduse din toată țara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri