Sari la conținut

Lucrările de reabilitare blochează Clujul

Centrul celui mai mare oraș din inima Transilvaniei arată de parcă ar fi trecut printr-un război. Principala șosea cu patru benzi care traversează orașul de la est la vest a intrat în reparații capitale urgente. Pentru a termina la timp, constructorii lucrează atât la carosabil, cât și la trotuare.

Şoferii au ajuns la capătul răbdării, deoarece parcurg acest drum într-un timp de două ori mai lung decât înainte. Unii preferă să ocolească centrul oraşului, chiar dacă au de parcurs mai mulţi kilometri.

"Îi greu pentru restul şoferilor. Se circulă pe un singur sens din câte văd şi îi aglomeraţie, îi greu", este părerea unui conducător auto.

"Foarte greu. Ocolim tot centrul ca să mergem undeva! (Cam cât aşteptaţi faţă de o zi în care se circula normal?) Mai ales dimineaţa şi după-masa cu 20 de minute mai mult", a precizat altul.

Şi pietonii sunt afectaţi de aceste lucrări, astfel că sunt nevoiţi să circule şi pe carosabil.

"Nu îmi place. Nu e organizată treaba cum trebuie şi pe o parte şi pe cealaltă. Stăm câte o jumătate de oră să venim din Mănăştur. Nu e în regulă. Nu ştiu ce s-ar putea face. (Acum vă văd venind pe carosabil.) Pe stradă, că nu poţi să circuli", a afirmat unul dintre ei.

"Trotuarele, la fel, nu mai există. Trebuiau să facă nişte pasarele pentru oameni. Oameni printre trolee, printre maşini", a spus altul.

Lucrările de reabilitare sunt cele mai mari executate vreodată pe această arteră. Autorităţile locale spun că fundaţia drumului nu a mai fost refăcută din anii 1960.

"Strada Moţilor se reabilitează cu finanţări atrase de municipalitate din fonduri europene şi acestea trebuie cheltuite până la sfârşitul acestui an conform legii, motiv pentru care tot oraşul este în şantier. Se realizează o reabilitare completă cu o reconfigurare a lăţimii benzilor de circulaţie şi a direcţiei acestora. În paralel, se înlocuieşte complet sistemul de iluminat", a precizat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Traficul ar urma să revină la normal abia în luna noiembrie, când ar trebui să se încheie lucrările de reabilitare.

Pe aceeași temă