Măiestrie călare. 45 de călăreţi din 14 ţări s-au întrecut la Transilvania Horse Show

Data publicării:
CALARIE

Timeea are doar 13 ani, dar a reuşit să câştige locul I la categoria Prenovici a concursului internaţional.

"De 7 ani călăresc, de când am început clasa întâi. (Îţi ia mult timp, te antrenezi foarte mult?) Da, într-o săptămână de trei ori mă duc la clubul hipic", a afirmat concurenta.

Un astfel de rezultat înseamnă şi o contribuţie pe măsură şi din partea profesorului fetiţei.

"E o adevărată plăcere să lucrezi cu copiii, deoarece pe faţa lor vezi într-adevăr bucuria de a fi în preajma calului şi motivaţia în primul rând", a afirmat antrenoarea Mădălina Henteş.

La concursul de călărie au participat şi concurenţi din Statele Unite, Franţa, Anglia, Germania, Spania şi Belgia. Brian este din Irlanda şi a profitat de concursul din Transilvania pentru a cunoaşte România.

"Am auzit lucruri atât de bune despre acest loc, încât am vrut să vin să văd ţara, să văd ferma. Este un loc frumos şi ne-am simţit extraordinar de când suntem aici", a afirmat acesta.

Competiţia a fost dedicată şi seniorilor, iar locul întâi a fost câştigat de un călăreţ român, Călin Nemeş şi calul Eros.

Concursul hipic a devenit deja o tradiţie a zonei.

"E un concurs care se află la a cincea ediţie, iniţiat în nişte vremuri foarte potrivnice sportului ecvestru, şi economice, dar şi legate de faptul că suntem într-un sat uitat de lume", a declarat Mihnea Vîrgolici, organizatorul şi iniţiatorul evenimentului.

Una dintre secţiunile concursului, cea universitară, este premiată trei ediţii din patru cel mai bun concurs hipic universitar din lume în satul Prod din Transilvania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri