Maria Grapini: Funcţionarii ineficienţi trebuie schimbaţi

Data publicării:
grapini

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, le-a atras atenţia şefilor de instituţii publice că trebuie să-şi eficientizeze activitatea. "Am găsit oameni nepotriviţi în sensul: oameni neimplicaţi, chiar dacă au cunoştinţe. Pe mine nu mă interesează câtă cunoaştere are, că poate să o dobândească. Mă interesează implicarea şi loialitatea faţă de post. Am propus modificarea legii. Să avem un buget pentru cheltuielile salariale şi cine munceşte, să îi dau mai mult şi cine nu munceşte, să pot lua", propune ministrul Maria Grapini.

Ministrul Maria Grapini a dat ca exemplu cazul directorului Oficiului Teritorial pentru IMM-uri din Cluj, Mircea Miheştean, care timp de opt luni nu a luat legătura deloc cu ministerul.

"Opt luni nu mi-a trimis nicio propunere, nicio problemă, nimic, nimic. Nici nu mi-a spus bună ziua. După opt luni l-am chemat la mine şi i-am spus: domnule n-ai rapoarte de activitate, n-ai făcut aia. A venit la mine şi a zis că îşi pune demisia şi că recunoaşte. A plecat de la mine din minister şi nu şi-a mai dat demisia", a mai spus ministrul.

Reporterii Digi24 Cluj-Napoca au încercat să îl contacteze pe Mircea Miheştean, dar, la fel ca ministrul Maria Grapini, nu l-au găsit la locul de muncă.

Maria Grapini susţine însă că legislaţia actuală nu permite luarea unor măsuri drastice împotriva funcţionarilor care nu îşi fac bine treaba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri