Marş pentru "marsupiu" la Cluj-Napoca

Data publicării:
mame bebelusi marsupiu

"Scopul este să promovăm purtatul sănătos al bebeluşilor, să vadă toţi cât de bine este şi sănătos ca bebeluşul să stea în braţe la mami cât vor. Nu este o modă, este vorba despre sănătate şi despre faptul că un bebeluş, atunci când se naşte, se simte cel mai bine lângă mama sa, nu într-un mediu rece cum este căruciorul sau pătuţul", a afirmat Raluca Nechit, organizatorul evenimentului.

"Soţul meu este medic ortoped. El recomandă aceste sisteme ergonomice, care susţin poziţia corectă a şoldurilor pentru copii, picioarele să fie în formă de M şi spatele în formă de C", a precizat o mămică.

Părinţii susţin că, purtaţi astfel, bebeluşii sunt conectați la activitățile zilnice ale adulţilor. Acest sistem sprijină şi alăptarea la sân şi poate ajuta la depăşirea depresiei de după naştere. Părerile medicilor sunt însă împărţite.

"Sistemul acesta de susţinere, numit marsupiu, este unul care le dă un foarte mare grad de confort şi siguranţă, simte mama, aude bătăile inimii mamei, este cel mai indicat sistem în primele luni de viaţă în special", a spus medicul pediatru Daniela Drăghiciu.

"În primul rând, în momentul în care este purtat cu faţa, îi forţăm coloana", spune medicul de familie Ioana Măguran.

Evenimentul este organizat în această perioadă la nivel internaţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri