Masaj în pauza de cafea la birou

Data publicării:
masaj

Şedinţa de masaj la locul de muncă durează aproximativ 15 minute, cam cât o pauză de cafea, astfel că nu perturbă activitatea angajaţilor. Preţurile variază între 5 şi 8 euro pe şedinţă, frecvenţa însă, diferă de la o companie la alta.

"Din partea unor companii, avem cereri o dată pe săptămână, din partea altora de două ori pe lună, avem şi cerere pentru unele evenimente în cadrul companiilor", a afirmat Daniel Scuturiciu, reprezentantul unui salon de întreţinere.

Pe lângă masaj, angajaţii pot beneficia de aromoterapie şi meloterapie. La astfel de servicii apelează, cel mai adesea, companiile din domeniul IT.

"70-80% sunt companii de IT, avem finanţe-bănci, tipografii şi altele, dar în principal firmele de IT sunt principalii noştri clienţi", a mai precizat Daniel Scuturiciu.

"Personalul meu are nevoie de aşa ceva, având vedere că trăim într-un mediu stresant cu ore bune de lucru şi e necesar, e nevoie de relaxare şi de un pic de tonifiere", a afirmat Dorina Daisler, administratorul unei companii.

Medicii susţin că în ultimii ani s-au înmulţit cazurile de afecţiuni ale coloanei vertebrale, în special din cauza orelor multe petrecute la calculator, în poziţii statice. "Noi vedem că creşte procentul tinerilor care ni se adresează pentru durere cronică sau la nivel de coloană vertebrală. Dacă ne referim la cei care lucrează în domeniul IT, există tulburările de statică ale coloanei vertebrale", a declarat medicul Rodica Ungur.

Cei care lucrează la birou au nevoie, spun specialiştii, în fiecare oră de o scurtă pauză activă, corelată cu exerciţii de gimnastică de minimum 2-3 minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri