Medici acuzaţi că luau mită

Data publicării:
MEDICI MITA VO

Unul dintre medicii trimişi în judecată lucra la Oficiul de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă, instituţie aflată în subordinea Casei de Pensii Sălaj. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au descoperit că, într-o singură lună, medicul ar fi luat mită de 199 de ori, sume cuprinse între 100 şi 500 de lei. Astfel, medicul a încasat peste 17.000 de lei şi 800 de euro.

"S-a dovedit că sumele de bani remise de către pacienţi erau fie pentru ca aceştia să fie încadraţi într-un grad de handicap, fie pentru examinarea periodică a celor deja încadraţi într-un grad de handicap, fie pentru prelungirea concediilor medicale, atunci când acestea depăşeau 90 de zile", a explicat Pompilia Stana, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Un alt medic acuzat de luare de mită este şeful secţiei de Reumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Conform procurorilor, timp de doi ani, acesta a primit în schimbul serviciilor medicale bani, ţuică şi cafea, iar pentru unele tratamente pretindea sume mai mari decât cele reale.

"Unele injecţii costau în realitate 6,7 lei, iar sumele pretinse se cifrau undeva la 98 de lei, 100 de lei", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Medicii îşi continuă activitatea la locurile de muncă.

"Contractul de muncă este încă în vigoare. Dânsul desfăşoară activitate în cadrul cabinetului de expertiză. Conform codului muncii, fiind persoană contractuală, nefiind funcţionar public, poate sau nu poate să fie suspendat, până la pronunţarea ultimei decizii a unei instanţe definitive şi irevocabile", a declarat Mircea Pop, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Sălaj.

Denunţul la parchet a venit chiar din partea pacienţilor. Sălăjenii recunosc că aceasta este o practică obişnuită în spitale.

"Din păcate, cam aceasta este regula. Dacă dai, ai un pic de atenţie sau atenţia care ar fi trebuit să ţi se acorde", a recunoscut o pacientă.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău nu au dorit să ofere declaraţii privind activitatea doctorului acuzat de luare de mită. De altfel, nici suspecţii nu au putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile care li se aduc. Ei vor fi judecaţi în stare de libertate de către Tribunalul Sălaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri